Doorheen de jaren werden verschillende nieuwe fitnesstoestellen op de markt geïntroduceerd. Eén van die toestellen is de zogenaamde crosstrainer, een toestel waarbij u niet langer gewoon loopt, maar waarbij door middel van een speciale beweging diverse spieren worden aangesterkt. Een crosstrainer heeft echter niet alleen invloed op uw spieren, maar ook op uw algemene conditie. De meeste crosstrainers beschikken bijvoorbeeld over verschillende programma’s waardoor u zelf kunt bepalen hoe hard en vooral hoe lang u traint. Een crosstrainer is in dat opzicht dan ook een beetje als een personal coach. Tel daarbij op dat de meeste crosstrainers ook over de mogelijkheid beschikken om uw hartslag weer te geven en u bent helemaal klaar om aan uw lichaam te werken.

voorbeeld van een crosstrainerSteeds vaker wordt een crosstrainer in huis gehaald omdat u er als gebruiker ook heel wat gewicht mee zou kunnen verliezen. Een crosstrainer is natuurlijk een toestel die u de mogelijkheid biedt om intensief aan uw conditie en lichaam te werken, maar dat wil daarom niet zeggen dat u er wonderen van moet gaan verwachten. Een crosstrainer is in dat opzicht een fitnesstoestel zoals een ander en hoewel lichaamsbeweging u altijd doet afvallen zijn er waarschijnlijk betere alternatieven. Indien u gewoon aan uw conditie wenst te werken en enkele spieren wenst te trainen is een crosstrainer dan weer wel bijzonder geschikt. U kunt deze gewoon thuis (in uw woonkamer) plaatsen en iedere dag uw oefeningen doen, op uw eigen tempo en zonder mensen die op uw vingers staan te kijken.

Tot slot is een crosstrainer ook op vlak van kostprijs interessant. Kenmerkend voor een crosstrainer is dat u zo ver kunt gaan als u zelf wenst. Wenst u bijvoorbeeld een eenvoudig model dan komt u er al vanaf met slechts enkele honderden euro’s. Wenst u een uitgebreid model die beschikt over heel wat programma’s en allerhande extra opties, dan kan de prijs oplopen tot duizend euro of meer. Zoals u ziet is een crosstrainer geschikt voor ieders budget, al hangt de totale kostprijs af van uw persoonlijke wensen.

Aanbevolen artikelen